ноември 27, 2022

ТОВА СПИСАНИЕ Е С ОТВОРЕН ДОСТЪП
Главен редактор
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Главен редактор

Проф. Татяна Янчева, ДН е преподавател в катедра „Психология, педагогика и социология“ при Национална спортна академия „Васил Левски“, София от 1991 год.
През 1990 г. защитава докторска дисертация на тема: “Особености на личностното развитие при висококвалифицирани състезателки по художествена гимнастика”. През 2004 г. защитава дисертация за придобиване на научната степен „Доктор на психологическите науки“ на тема „Личност и състезателна реализация“. През 1999 г. е избрана за доцент, а от 2006 г. е професор по спортна психология в Национална спортна академия „Васил Левски“.
Научните интереси на проф. Татяна Янчева, ДН са свързани с проблемите на: Личността и личностното развитие в спорта, Състезателната реализация, Развитието на таланти в спорта, Двойната кариера в спорта, Психологическо осигуряване на спортната дейност, Психическа подготовка в спорта, Психологически умения в спорта, Управленски умения, Мениджмънт на човешките ресурси.
Притежава богат академичен опит. Преподава на студенти от бакалавърска и магистърска степен. Води самостоятелни курсове в различни магистърски програми, както и в образователната и научна степен „Доктор“. Ръководител е на магистърската pпрограма „Спортна журналистика“.
Лектор на UEFA (Треньорска школа по футбол), Лектор на UEG (Европейска федерация по художествена гимнастика).
Гост лектор в редица чуждестранни университети.
Член на Управителния съвет на Дружеството на психолозите в България, Главен редактор на Българско списание по психология, Главен редактор на списание Journal of Applied Sports Sciences, Председател на Спешъл Олимпикс България, Член на Управителния съвет на Българска федерация художествена гимнастика.
Автор на 7 книги и над 170 научни публикации.
Участва и води секции в редица международни научни форуми у нас и в чужбина.
Практически опит: Психолог на националния отбор по художествена гимнастика, Психолог-консултант на ПФК „Левски“, София, Психолог-консултант на националния отбор по футбол U17, националните отбори по модерен петобой, батут, джудо, борба.
Административен опит: проф. Татяна Янчева е била Декан на Треньорски факултет в мандата 2000 – 2004 год., Ръководител катедра „Психология, педагогика и социология за периода 2000 – 2004 и от 2012 и настоящ, Зам.-ректор по Научна и международна дейност на НСА „Васил Левски“ от 2016 год.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.